terug naar het begin
 
   
 
   
De Weergever Dit is de Nederlandse vereniging van verzamelaars van 78-toerenplaten, oude weergave- en opname apparatuur. Ze brengen een kwartaal-magazine uit en hebben een eigen sociëteit in Amsterdam-Noord. Het lidmaatschap bedraagt slechts € 22,50 per jaar en ze staan te springen om jonge leden. Een aanrader!
   
John Wright's Website John woont in Coventry, Engeland, en heeft de beste website met algemene informatie over het verzamelen van 78-toerenplaten. Alles wat je wilt weten over verzamelen, opknappen van platen, artiesten, waarde van platen; je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt er iets over!
   
The 20-to-40-Style Syndicate Een website van onze oosterburen. Katy, Markus en Frank in Duitsland zijn drie gepassioneerde liefhebbers van de jaren ´20, ´30 en ´40. Ze hebben hun historische interesse en kennis gebundeld in een prachtige website. Het is bijzonder om te zien hoe eigentijdse mensen zich laten inspireren door lifestyle uit het interbellum en de oorlogsjaren.
   
De Zwarte Schijf De enige winkel in Nederland, gespecialiseerd in 78-toerenplaten en grammofoons, is in Tiel te vinden.
   
 
   
 
   
Dismuke's Virtual Talking Machine Meneer Dismuke (hij wil zijn voornaam geheim houden) is een jongeman uit Dallas/Fort Worth in Texas. Zijn site was voor mij de inspiratiebron om er zelf een te bouwen. Het was namelijk de eerste site die ik, in de 2e helft jaren '90, op het web tegenkwam waarop je 78-toeren muziek kunt beluisteren in Streaming Audio formaat. Je kunt er genieten van muziek van rond de eeuwwisseling (niet de laatste!) en uit de jaren '20 en '30. Een bezoekje is beslist de moeite waard!
   
Nos "78 Tours" Op deze Franstalige site van Michel Essevaz-Roulet is een enorme hoeveelheid 78-toerenplaten te beluisteren, van jazz tot klassiek en natuurlijk veel Franse chansons. Daarnaast biedt de site toegang tot een uitgebreide database voor mensen op zoek naar opnamedata. Zijn tweede site Jazz on-line herbergt hoofdzakelijk jazz en is ook zeer de moeite van het bezoek waard!
   
 
   
 
   
Jack Hylton Official Website Fraaie en zeer complete website over de meest bekende Britse bandleider Hylton. Gemaakt door de muzikant/componist Pete Faint.
   
 
   
 
   
Radio Nostalgia!!! Dit is mijn persoonlijke webradio-station. 24 uur per dag, 7 dagen per week een muzikale reis door het 78-toerenplaten tijdperk, verzorgd door Jan's 78-toeren Pakhuis. Een absolute aanrader!
   
WMKV-89.3 FM Een geweldig internet radiostation, dat 24 uur per dag de hits uit het 78-toeren tijdperk uitzendt. WMKV is een door leden onderhouden, informatief, publiek radiostation.
   
RadioGuide.FM Een portal naar een overvloed aan radiostations in alle toonsoorten.
   
 
   
 
   
78-L 78-L is een internet discussiegroep, gewijd aan de muziek en opnames uit het tijdperk van vóór de langspeelplaat. De groep staat open voor verzamelaars en liefhebbers van alle soorten muziek uit deze periode. Je kunt er terecht voor discussies over de historische achtergronden van opnames, discografieën en antieke grammofoons.
   
The Golden Age of British Dance Bands Een discussieforum voor liefhebbers van de grote Britse Dance Bands uit de jaren '20, '30 en '40 (en relevante bands van daarna).
   
 
   
 
   
Mijn muziekactiviteiten Hier tref je een overzicht van mijn persoonlijke (eigentijdse) muziekactiviteiten in heden en verleden. Veel plezier.
   
Kerstfeest met Jan, Wim en Rabo Met vrienden voor het leven Wim Bakker en Rabo Snellenberg werden onder het motto "in plaats van kaarten" van 1982 t/m 1990 tegen kerstmis cassettebandjes gemaakt. Deze werden onder vrienden en familie verspreid. Dankzij de digitale revolutie zijn de kerstarchieven nu ontsloten. De meest markante opnamen staan te pronken op deze website. Naast de muziekfiles treft u er achtergronden, anekdotes en vele foto's aan.
   
 

Ik zou het zeer waarderen wanneer u vanaf uw eigen site zou willen linken naar mijn pakhuis!
U kunt hiervoor gebruik maken van mijn speciale banners .

terug naar boven